Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Servicii de formare

Conferinta „Politici si tendinte in economia sociala”

Conferinta "Politici si tendinte in economia sociala" a avut loc in perioada 4-8 octombrie 2012, la Tg. Mures in cadrul celui de-al treilea Targ National al Unitatilor Protejate, si a fost organizata de ADV Romania. La eveniment au participat peste 250 de persoane, ce au expus in cadrul a 40 de standuri, produse realizate in special de persoane cu dizabilitati.


Conferinta a cuprins, in afara prezentarilor stabilite in program, discutii privind economia sociala, dezvoltarea si legiferarea sectorului.


Stimulativ pentru dialog a fost si faptul ca printre invitati s-au aflat doi reprezentanti ai Ministerului Muncii – Anna Maria Neagoe si Gheorghe Paun, deputatii Kerekes Karoly si Theodora Bertzi, prefectul Alexandru-Petru Frătean, dar si directorul de programe IPP Elena Iorga, informatiile transmise de acestia fiind miez de dezbatere.

Modificari la legea 448/2006 si propunerea de lege a economiei sociale, nivelul de angajare a persoanelor cu dizabilitati in institutiile publice dar si cheltuiala per angajat cu dizabilitati in urma proiectelor finantate prin POSDRU – au suscitat aprinse comentarii.

Retinem din chestionarele aplicate participantilor si din dialoguri, unanimitatea opiniilor ca legea 448/2006 trebuie modificata in sensul gasirii de solutii pentru ca aplicarea ei sa fie corecta si sa fie salubrizat sectorul unitatilor protejate de cei care au practici necinstite. Referitor la proiectul de lege privind economia sociala,  doar 50% dintre participantii la conferinta stiau de existenta lui si majoritatea au considerat ca nu e oportuna promulgarea legii, ci necesitatea unui dialog clar pe marginea acestui cadru legislativ.

De altfel o discutie aprinsa a fost generata si de incadrarea in economia sociala a tuturor ONG-urilor si serviciile prestate de acestea, fapt care a marit neintelegerea exacta a obiectului de interes al acestui domeniu.

 

Imagini de la eveniment puteti accesa AICI.

 

Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata