Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Servicii de formare

Rolul scolii in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV,consumului de droguri si integrarea scolara a tinerilor care traiesc cu HIV/SIDA


Noiembrie 2005 - Martie 2006

 

Noiembrie 2005 - Martie 2006, au fost derulate 3 cursuri de formare "Rolul scolii in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV,consumului de droguri si integrarea scolara a tinerilor care traiesc cu HIV/SIDA" adresat cadrelor didactice din judetele Iasi si Neamt. Curs derulat in cadrul proiectului "Educatie intre egali pentru adolescenti in domeniul HIV/SIDA", finantat de Reprezentanta UNICEF in Romania si derulat in parteneriat cu Ministerul Educatiei prin ISJ si CCD din Iasi, Constanta si Mures; Agentia Nationala Anti Drog prin CPECA Iasi, TVR Iasi, Radio Iasi, Cotidianul "Evenimentul" si Ziarul de Iasi.

 

In cadrul proiectului au fost derulate 3 cursuri de formare, pentru cadre didactice din P. Neamt si Iasi. Cursul s-a numit ""Rolul scolii in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV,consumului de droguri si integrarea scolara a tinerilor care traiesc cu HIV/SIDA" si a vizat formarea de abilitati in randul cadrelor didactice pe problematica HIV/ISDA in vederea derularii ulterioare de actiuni de informare in scolile din care provin, respectiv sprijinirea integrarii scolare si sociale a tinerilor infectati. Astfel, acest curs, complementar programului national "Educatie pentru sanatate in scoala romaneasca" a vizat formarea de cadre didactice care sa fie o resursa in scoala si in comunitate pe problematica HIV/SIDA. Pentru a-i sprijini in activitatile ulterioare, cadrele didactice participante la curs au primit un set de materiale informative (pliante, CD cu spoturi video si film) care sa-i ajute in actiunile derulate. Cursurile derulate de noi au fost acreditate de Casa Corpului Didactic din Neamt si Iasi. Daca ar fi sa facem o evaluare a numarului celor care au derulat ulterior actiuni de informare in scoala pe tema HIV/SIDA, am putea spune ca un sfert din ei s-au implicat ulterior.

 

Pentru a pastra legatura cu cadrele didactice, beneficiari ai proiectului, fundatia a introdus adresele lor de mail intr-o baza de date prin care primesc lunar buletinul informativ al fundatiei, respectiv diferite informatii cu privire la noutatile in domeniu si programele derulate de noi. La P. Neamt au participat un numar de 20 de cadre didactice din invatamantul gimnazial si liceal, iar la Iasi, unde au fost derulate doua sesiuni de training au participat 42 cadre didactice.

 

Cadrele didactice formate sunt o resursa in scoala si comunitatea din care provin, cursurile de formare derulate de ADV completand numarul cadrelor didactice formate in domeniul educatiei pentru sanatate, program derulat de Ministerul Educatiei.


Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata