Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Servicii de formare

Adolescentii infectati cu HIV - Dreptul de a face parte din comunitate


In data de 2 noiembrie, 2005 la P. Neamt si 11 aprilie 2006 la Iasi au avut loc doua sesiuni de dezbateri cu autoritatile locale "Adolescentii infectati cu HIV - Dreptul de a face parte din comunitate". Actiune derulata in cadrul proiectului "Educatie intre egali pentru adolescenti in domeniul HIV/SIDA", finantat de Reprezentanta UNICEF in Romania si derulat in parteneriat cu Ministerul Educatiei prin ISJ si CCD din Iasi, Constanta si Mures; Agentia Nationala Anti Drog prin CPECA Iasi, TVR Iasi, Radio Iasi, Cotidianul "Evenimentul" si Ziarul de Iasi.


In cadrul dezbaterii, componenta a proiectului "Impreuna pentru viitor", s-au abordat subiecte precum:

  • Importanta informarii populatiei pe tema HIV/SIDA (informarea tinerilor, a adultilor, rolul mass/media in informarea corecta a comunitatii);
  •  Legislatia existenta cu privire la problematica HIV/SIDA;
  • Dreptul la confidentialitate al persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA;
  • Campanii antidiscriminare in scoli;
  • Studii de caz;
  • Marturii ale persoanelor care traiesc cu HIV;
  • Concluzii si recomandari.

Scopul celor doua dezbateri a fost de constientizare si implicare a actorilor sociali din comunitate in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV si acceptarea tinerilor seropozitivi in scoala si comunitate. Cele doua evenimente au fost mediatizate in comunitate, astfel mesajul dezbaterilor a impactat si oamenii simpli din comunitate. In plus, dezbaterea de la Iasi a fost precedata de o intalnire cu Inspectoratul Scolar, Directia de Sanatate Publica, Prefectura Iasi, Primaria Iasi si Directia de Asistenta Sociala. Scopul acestor intalniri a fost de a aduce in discutie problemele locale legate de problematica HIV/SIDA si implicarea autoritatilor in promovarea si respectarea drepturilor persoanelor infectate HIV; dezvoltarea de servicii eficiente in domeniu si alocarea de bugete pentru proiecte in domeniu.


La dezbaterea de la P. Neamt au participat 37 de persoane si a fost mediatizat in 4 ziare locale, unul regional, 2 posturi de televiziune si 2 posturi de radio. La Iasi, au participat un numar de 65 de persoane, evenimentul fiind mediatizat in 6 ziare locale si unul regional; 3 posturi de televiziune din care unul regional si 3 posturi de radio, din care unul regional si unul international - BBC. 

Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata