Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Servicii de formare

Scoala de vara ADV 2010

Fundatia "Alaturi de Voi" Romania a organizat la Iasi, in perioada 5 – 9 iulie 2010 a IX-a editie a Școlii de Vara, intitulata sugestiv „Pregatiti pentru viata?!”. Acest eveniment a avut ca finantator principal Fondul Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, TBC si Malariei, prin Fundatia Romanian Angel Appeal, cofinantatori fiind Directia de Asistenta Comunitara Iasi, Fundatia Soros Romania, prin programul East-East: Partnership Beyond Borders si McKinsey&Company din Germania. La cursurile Scolii de Vara au participat 40 de tineri - infectati cu HIV, cu dizabilitati, dar si sanatosi - din cele trei centre ADV Romania (Iasi, Constanta si Mures) si din Republica Moldova, beneficiari ai Fundatiei „Ecoul Cernobilului” din Chisinau.

Integrarea profesionala a tinerilor, dezvoltarea abilitatilor vocationale si pregatirea in alegerea unei cariere profesionale au fost subiecte de dezbatere si schimb de experienta, acestora adaugandu-se si oportunitatea formarii in managementul proiectelor de finantare. Ca in fiecare an, la Scoala de Vara a participat doamna Lindi Endicott - Consultant International de Programe, care a mentinut interesul tinerilor asupra temelor abordate prin metode de lucru interactive si atractive deopotriva.

Diversitatea temelor abordate in cadrul Scolii de Vara „Pregatiti pentru viata?!”, au fost in acord cu nevoile particioantilor, dar si cu provocarile de la această varsta. Astfel, activitatile derulate in cadrul evenimentului au contribuit la dezvoltarea de abilitati esentiale in randul participantilor in sensul auto-cunoasterii si planificarii carierei, a gasirii si mentinerii unui loc de munca, dar si in sensul implicarii in rezolvarea unor probleme stringente ale comunitatii in care traiesc prin scrierea de cereri de finantare.

Prezenta celor 9 tineri din Republica Moldova a avut un impact pozitiv asupra evenimentului, deoarece s-au conturat noi perspective de abordare ale temelor discutate, s-a creat cadrul pentru realizarea unui schimb cultural, pentru diversitate si toleranta, si s-au pus bazele pentru viitoare colaborari.

Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata