DONAȚII

Cum redirecţionezi 2% din impozitul pe venit?

Pasul 1. Până pe 25 mai 2018 descarci și completezi Formularul 230 (dacă în 2017 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2017 ai realizat şi alte venituri – din salarii + chirii sau drepturi de autor, etc.).

Pasul 2. Trimiți formularul la Administraţia Financiară de care aparţii: acest formular se depune direct sau prin poșta cu scrisoare recomandată. Pentru adresa administrației fiscale din orașul tău, te rugăm să vizitezi site-ul ANAF.

Observații:

Cei 2% din impozitul pe venit în 2017, pe care tu alegi să îi direcționezi Fundației ADV România nu sunt o sponsorizare sau donație privată. Prin această campanie poți darui fără să te coste nimic. În cazul în care nu redirecţionezi acest procent până pe 25 mai 2017, banii rămân în posesia statului român.

Dacă ai alte întrebări, ne poti contacta.

DONAȚII OFFLINE

Formularul 230

Dacă ai avut venituri
în 2017 doar din salarii.

Formularul 200

Dacă ai avut venituri în 2017
din salarii + alte surse de venit,
de exemplu drepturi de autor, chirii, etc.

IMPORTANT!

Începând cu acest an, depunerea declarației pentru a direcționa 2% se poate face și online, indiferent dacă ne referim la Declarația 230, respectiv a Declarației 200.

Persoanele care au deja semnatură digitală pe site-ul ANAF pot completa online Declarația 200 sau Declarația 230 cu datele Fundației ADV România, apoi pot trimite direct această cerere.

Persoanele fizice își pot face username pe site-ul ANAF, în Spatiul Privat virtual în felul următor:

Înregistrare utilizatori

Modul de utilizare a Spațiului Privat virtual

Un tutorial în format PDF, privind modul de înregistrare și de utilizare a Spațiului Privat Virtual poate fi găsit și la acest link.

SUS