fbpx

OLIVIA BACIU

OLIVIA BACIU

olivia-baciu-membru-cdOlivia Baciu lucrează în domeniul dezvoltării locale și internaționale, fiind consultant și trainer în dezvoltarea de organizații/ instituții si guvernarea de tranziție pentru reprezentanții organizațiilor societății civile și ai administrației publice locale și centrale și ai partenerilor acestora, precum si pentru coalițiile si federațiile (multi-sector) din țări care se afla în conflict, post-conflict sau în curs de dezvoltare. Olivia are experiența si expertiză în domenii precum guvernare colaborativă, dezvoltare locală, procese de schimbare multi-actor, dezvoltare organizațională, dezvoltare de coaliții multi-sector si parteneriate. A lucrat in 24 de țări din Europa, Africa, America de Nord, Asia de Sud-Est și Orientul Mijlociu, în programe de dezvoltare finanțate în principal de către USAID, Departamentul de Stat American, Banca Mondială, PNUD, Misiunile UN de stabilizare în Africa și Comisia Europeană.

Cu pregătire in drept, relații internaționale și dezvoltare locală la universități din Romania, Belgia și Italia, Olivia și-a început cariera în administrația publică centrală, lucrând în anul 2000 pentru Președinția României în cadrul Departamentului de Afaceri Externe. Din 2003 până în 2016, Olivia a lucrat pentru Fundația Parteneri pentru Dezvoltare Locală, FPDL, una din organizațiile non-guvernamentale lider în training și consultanță pentru societatea civilă și administrativă publică, contribuind la impactul acesteia la nivel global. Olivia își continuă activitatea în dezvoltare internațională sub umbrela Partners Global, organizație americană în domeniul dezvoltării internaționale, care sprijină global procesele de schimbare și transformare care contribuie la dezvoltarea de societăți democratice inclusive.

Începând cu 2009, timp de 6 ani, Olivia a fost membru în Board-ul FOND, Federația ONG din România active în dezvoltare, asigurând un leadership bazat pe misiunea FOND și guvernanța strategică. În timpul mandatului său de 4 ani ca Președinte al Board-ului, FOND a devenit un actor cu vizibilitate și influență la nivel național si European, fiind oficial recunoscut de către Ministerul Afacerilor Externe ca partener strategic în domeniul dezvoltării internaționale. Începând cu 2016, Olivia este membru in Board-ul Consultativ la Marea Neagra organizat de către FOND.

În 2014, Olivia a fost aleasă pentru 3 ani ca membru in Board-ul CONCORD, Confederația Europeană de ONG in domeniul dezvoltării, asigurând o voce și reprezentativitate platformelor naționale din Europa de Est, contribuind activ la dezvoltarea politicilor de dezvoltare europene.  Începând cu 2016, a fost aleasă trezorier al CONCORD, fiind prima femeie care deține o astfel de poziție în cadrul confederației.

SUS