fbpx

PETRIȘOR OSTAFIE

MEMBRU – REPREZENTANT AL BENEFICIARILOR

petrisor-ostafie-300x30010La începutul anului 2004, am luat contact cu Fundația ”Alături de Voi” România în calitate de beneficiar. Am găsit oameni hotărâți să facă bine celor aflați în nevoie. Eram fascinat de cum își ajutau beneficiarii în diversele probleme pe care le aveau și am decis că vreau și pot să fac și eu ceva mai mult pentru cei din jur. Astfel, am aplicat pentru programul de voluntariat al fundației, iar în vara aceluiași an, am devenit voluntar ADV România unde am început să desfășor diverse activități de educație cu beneficiarii in spital, campanii de informare în comunitate, să sprijin organizarea de tabere si excursii pentru copii și chiar înființarea unei Școli de Zi în cadrul spitalului pentru a susține continuarea procesului de educație inclusiv pe perioada spitalizării.

În 2006, în cadrul celei de a V-a ediție a Galei Voluntarilor organizată de către Fundația Serviciilor Sociale Bethany, rezultatele muncii mele de voluntar au fost apreciate, fiind desemnat ”Voluntarul anului pentru cel mai activ voluntar dintr-o organizație neguvernamentală”.

Tot în 2006, am primit invitația de a adera la Consiliul Director al Fundației ”Alături de Voi” România ca reprezentant al beneficiarilor. De atunci și până în prezent, ca membru în Consiliul Director am avut mai multe acțiuni pentru beneficiarii fundației, precum multe intervenții când dreptul la viață al acestora era încălcat prin întreruperea tratamentului, inclusiv prin sesizarea Avocatului Poporului, poziții ferme când însoțitorii copiilor și tinerilor cu dizabiliăți nu erau remunerați la timp de către primării care aveau calitatea de angajator, lobby și advocacy pentru acceptarea persoanelor cu dizabilități de către societate ca membri activi fără discriminare, inclusiv asigurarea dreptului la sănătate, educație, servicii sociale și angajare. Periodic, o serie de probleme sesizate în domeniu, erau aduse de către mine in atenția decidenților în cadrul a diferitelor forumuri și conferințe la care participam.

În mai 2007, Majestatea Sa Regală, Regele Mihai I al României, mi-a decernat premiul Annual Hanno R. Ellenbogen Citinzenship Award, premiu ce era ajuns la a 6-a ediție și era oferit Regelui de către The Prague Society. Această distincție am primit-o pentru implicarea mea în cauze sociale.

Sunt absolvent a Universității Gheorghe Asachi Iași și a Universității Gr.T.Popa Iași, profesând actualmente în domeniul medical.
Mulțumesc beneficiarilor, voluntarilor, angajaților și colaboratorilor pentru că m-au acceptat și că au facut posibil ca împreună să creștem așa frumos!

Viitorul e în mâinile noastre.., de noi depinde cum va arăta lumea!

SUS