fbpx

POPA ALEXANDRU – CRISTIAN

ECONOMIST

Alexandru face parte din echipa ADV România din anul 2015, inițial ocupând funcția de asistent financiar, în prezent fiind economist.

În anul 2015 termină Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași cu specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune, iar în anul 2017 finalizează Masterul de Contabilitate, Diagnostic și Evaluare.

Tot în anul 2017, a acceptat provocarea de a coordona departamentul financiar contabil timp de 2 ani de zile, până când colega noastră, director economic, s-a întors din concediu de creștere copil. A fost o experiență foarte frumoasă, cu multe informații noi și provocări pe care le-a finalizat cu succes – de la coordonare activități financiare ale fundației, până la implementarea și respectarea politicilor și procedurilor financiar - contabile, de la a asigura controlul intern pentru reflectarea în evidențele contabile a situației financiare a fundației, până la transmiterea declarațiilor și situațiilor financiare către Administrația Național Fiscală, inclusiv relaționarea cu departamentele și partenerii organizației pentru desfășurarea activității într-un mod eficient. După această perioadă de 2 ani de zile, a preluat funcția de economist, având responsabilități noi, dar și din cele avute în perioada de director economic interimar.

Un “proiect” mult dorit, încă de când era student, este să obțină certificarea de expert contabil autorizat de către CECCAR - Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România. În prezent este stagiar, participând la cursuri susținute de profesori universitari, cu ajutorul cărora se desfășoară dezbateri pe teme / situații întâlnite în practică, clarificând aspecte ce țin de întocmirea caietelor de practică și respectarea condițiilor de acces la profesie.

Ceea ce face zi de zi, tot ce învață și va învăța în continuare, îl definește prin specializarea aleasă cu multă bucurie și totodată moștenită de la însuși bunicul lui.

TOP