Sisteme Inovative pentru Muncă

Proiectul a fost implementat în perioada 12.03.2014 – 11.09.2015 de către Centrul de Dezvoltare Socială, în parteneriat cu  ADV România, Asociația Socius și Infor Italia, fiind finanțat de Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013 Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, și a avut o valoare totală de 2,142,802.65 euro din care partea gestionată de ADV România a fost de 652,609.65 euro.

 Scopul proiectului a fost acela de a crește sansele de ocupare și îmbunătățirea calității vieții pentru minim 270 persoane (șomeri, inclusiv șomeri de lungă durată, persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă) din regiunea Nord Est prin intermediul oportunităților oferite de noile tehnologii informatice/de telecomunicații (telemuncă) și a cursurilor de formare (Competențe comune-competențe informatice, Lb. engleză și Formator).

Proiectul a vizat dezvoltarea a trei arii de intervenție:

 Sprijinirea participării persoanelor inactive, a celor aflate în căutarea unui loc de muncă și șomerilor, inclusiv șomerii de lungă durată, în vederea facilitării inserției pe piața muncii, la programe de formare profesională în domeniile: competențe comune-limba engleză, competențe comune-competențe informatice, formator. 230 dintre persoanele consiliate au urmat cursuri de formare profesională într-unul din cele trei domenii.

  • Înființarea a două telecentre în cadrul cărora a fost promovat conceptul inovativ de telemuncă. În cadrul telecentrelor au fost organizate sesiuni de training privind telemunca, ca sursă de maximizare a reinserției profesionale și ca modalitate de ocupare ce permite îmbinarea vieții profesionale cu cea de familie. A fost creată Comunitatea de practică profesională (Job Club);
  • Serviciu de orientare profesională, job coaching și mediere pe piața muncii în cadrul căruia 320 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au beneficiat de consiliere și orientare profesională. Ca urmare a serviciilor de mediere pe piața muncii, 32 de persoane și-au găsit un loc de muncă iar 33 participanţi urmează o altă formă de pregătire.
  • FINANȚATORFondul Social European prin POSDRU 2007-2013 Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
  • PARTENERICentrul de Dezvoltare Socială
  • PERIOADA DE IMPLEMENTARE12.03.2014 - 11.09.2015
  • VALOARE PROIECT2,142,802.65 euro
  • IMPACTAcest proiect a reprezentat pentru noi o provocare, deoarece am avut ocazia să acumulăm experiență în lucrul cu o nouă categorie de persoane defavorizate (șomeri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă) și să dezvoltăm un serviciu pe care îl putem oferi beneficiarilor noștri pe viitor. Ne-am acreditat ca furnizor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă (servicii de informare şi consiliere și servicii de mediere a muncii) și am dezvoltat componenta de evaluare a beneficiarilor prin achiziționarea unui set complet de teste care ne-au permis să creionăm profilul ocupațional al persoanei din grupul nostru țintă.
  • CATEGORY
TOP