Tool M&E Up!

Proiect: Tool M&E Up! – Tools for monitoring and evaluation of learning activities in youth projects under the Erasmus+ programme (Instrumente de monitorizare și evaluare a activităților de învățare în proiectele de tineret în cadrul programului Erasmus+)

Pagina de Facebook:

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 11 luni (15.02.2017 – 14.01.2018), fiind finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea-cheie 1: Mobilitatea persoanelor în scop educațional, Proiecte de mobilitate în domeniile educației, formării și tineretului, Proiect de mobilitate pentru tineri și lucrători de tineret, Mobilitatea lucrătorilor de tineret. Valoarea totală a proiectului este de 37.987 Euro.

Proiectul este coordonat de către Fundația ”Alături de Voi” România având ca parteneri alte 8 organizații de tineret din Europa: Consilium Development and Training, Malvern, Marea Britanie; Kopin (VO/0200), San Gwann, Malta; Center for Intercultural Dialogue (CID), Kumanovo, Macedonia; Institute for African Studies, Ljubljana, Slovenia; Association of Renaissance Institute, Ankara, Turcia; My Dreams Come True Association, Nowy Sacz, Polonia; YMCA-Gabrovo, Gabrovo, Bulgaria și Youth Pioneers, Cardiff – Wales, Marea Britanie.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți calitatea muncii de tineret din cadrul ONG-urilor care lucrează cu și pentru tineri, prin utilizarea eficientă a tehnicilor creative și participative de monitorizare și evaluare pentru evaluarea impactului activităților de învățare (M & E).

Proiectul se bazează pe nevoile identificate în rândul partenerilor de proiect de a crește calitatea în proiectarea și implementarea activităților de învățare pentru tineri, în scopul de a ajunge la un impact durabil în special în domeniul cetățeniei active, a dialogului intercultural, incluziunea socială și solidaritatea și integrarea pe piața muncii, toate direcțiile prioritare pentru sectorul de tineret în cadrul programului Erasmus +.

Principalele activități din proiect constau în:

  1. Mobilitatea 1 – curs de formare pentru un număr de 27 lucrători de tineret cu privire la metodele participative de evaluare și monitorizare pentru evaluarea impactului activităților de învățare: 8 zile de mobilitate în România în perioada 21 – 28 mai 2017;
  2. Pilotarea a minim 9 metode învățate la cursul de formare de către lucrătorii de tineret în cadrul organizațiilor din care provin;
  3. Mobilitatea 2 – Seminar transnațional pentru consolidarea capacității de folosire a instrumentelor pentru viitoarea monitorizare și evaluare participativă de evaluare a impactului: 7 zile de mobilitate în Bulgaria, 27 august – 2 septembrie 2017;
  4. Elaborarea unui scurt manual privind metodele participative de monitorizare și evaluare pentru evaluarea impactului, care va cuprinde următoarele componente: descrierea metodologiei de evaluare participativă și monitorizare pentru evaluarea impactului pilotat prin programul de formare și activitățile de urmărire conduse de către participanți; descrierea procesului de învățare și a rezultatelor; rezultatele seminarului transnațional; propuneri de proiecte și lecții învățate, realizat cu contribuția tuturor partenerilor.

Proiectul își propune să genereze impact pe 3 niveluri: organizație, participanții la curs și seminar, tinerii beneficiari ai activităților pilot. Astfel, proiectul va contribui la:

  • creșterea capacității de a alege, de a adapta și de a folosi metode creative și participative de M & E pentru a obține informații în timp util și eficient, pentru îmbunătățirea planificării și implementării activităților de învățare;
  • înțelegerea și capacitatea de a utiliza oportunitățile Programului Erasmus+ în dezvoltarea de proiecte care vizează consolidarea capacității de tineret și a altor lucrători de tineret;
  • abilitatea de a recunoaște și integra în activitățile lor propuneri de proiecte și metode participative de monitorizare și evaluare pentru evaluarea impactului;
  • transferabilitate ușoară și eficientă a realizărilor și a lecțiilor învățate între lucrătorii de tineret.

Stimaţi colaboratori, cu multă bucurie, împărtăşim cu dumneavoastră Handbook-ul „Tool M&E Up”, rezultatul muncii unui grup de lucrători de tineret europeni, interesaţi să dezvolte şi să implementeze tehnici creative şi participative de monitorizare şi evaluare a impactului activităţilor de învăţare.

Manualul a fost creat în cadrul proiectului Tool M&E Up! – Tools for monitoring and evaluation of learning activities in youth projects under the Erasmus+ programme şi cuprinde un set de instrumente utile pentru lucrătorii de tineret, cadrele didactice şi specialiştii interesați de îmbunătățirea calității procesului de evaluare.

Descarca manualul Tool M&E Up