Vladilena Bîcu – Coordonator întreprindere socială

Succesul prin atitudine este unul dintre conceptele esențiale expuse de mine public în cadrul evenimentului Eleven din 2011, unde m-am referit în primul rând la construcția careriei mele profesionale din domeniul managementului și vânzărilor. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Relații Publice, am reușit să aplic formulele consacrate ale evoluției, acelea de curiozitate pentru cunoaștere și dorința pentru experiență. În 2010, primesc premiul de Junior PR Award în cadrul concursului național de campanii de PR din România, distincție care îmi va oferi un loc în una din top 3 agenții de PR din București. Refuzul meu de accepta poziția m-a readus la Iași, unde aveam să obțin una din cele mai mari provocări pentru vârsta la care eram, de 24 ani, aceea de a fi Directorul revistei Zile și Nopți Iași.

Am coordonat o echipă care trebuia să fie eficientă după o perioada de criză care afectase întregul sistem economic. În ciuda numeroaselor obstacole și situații dificile, am reușit să atrag succesul prin credința mea în produsele și serviciile pe care le vindeam, convingând în cele din urmă și clienții că serviciile oferite sunt de fapt beneficii integrate într-o strategie de marketing. În acest context a apărut și o nouă provocare pentru mine, aceea de a fi Director de Marketing în cadrul companiei și brand-ului de modă feminină NICHI CRISTINA NICHITA. Procesul de creație începea încă de la tendințele pieței în materie de vestimentație și se terminau acolo unde clientul final își regăsea dorința și așteptările în povestea și propunerea stilistică a brand-ului. De aici și evoluția mea în a ajunge să manageriez această companie cu toate resursele avute la dispoziție până în ultima zi de activitate.

Astăzi, coordonez cea mai mare Întreprindere Socială din Romania, UtilDeco, în cadrul Fundației ADV România, locul în care reușesc să combin cel mai bine experiența cu o echipă profesionistă pentru a dezvolta activități și servicii care vin în sprijinul comunității.