fbpx

Marele premiul special pentru “Antreprenoriat Social”– Gala Specială Business Days 12-ani (2022)

Marele premiu special pentru “Antreprenoriat social” a fost oferit fundației ADV România în cadrul primei ediții a Galei Business Days. De 12 ani, Business Days investește cu pasiune în dezvoltarea mediului economic din România și a reușit să coaguleze o comunitate de peste 450.000 antreprenori, manageri, profesioniști și tineri alături de platforma și proiectele Business Days și BDTV.

Accesează link

Premiul “Excelență în creșterea gradului de informare privind antreprenoriatul social” – EU4Youth Days 2022

Pentru proiectul “EU4Youth - Social Innovation Impact - a strategic partnership!” implementat în Republica Moldova și Ucraina, prin intermediul căruia a fost creată prima hartă interactivă a întreprinderilor sociale din România – Rep.Moldova – Ucraina.

Accesează link

Premiul “Creștere Sustenabilă” - Premiile CCIFER (ediția 2022)

ADV România a fost premiată pentru Programul „Acceleratorul de Întreprinderi Sociale” – un program de impact care conectează România – Republica Moldova și Ucraina la ecosistemul european de economie socială.

Accesează link

Premiul pentru Performanță în campanii de economie socială – Gala Premiilor CAPITAL (2022)

Pentru activitatea Fundației ADV România și a impactului generat în incluziunea profesională a persoanelor cu dizabilități, Angela Achiței, președintele fundației a obținut premiul pentru Performanță în campanii de economie socială, oferit de revista CAPITAL, în cadrul Galei Excelența în Management.

Accesează link

Top 100 Women in Social Enterprise 2022

Pentru activitatea Fundației ADV România și a brandurilor create sub umbrela fundației, Angela Achiței a fost inclusă în "Top 100 Women in Social Enterprise 2022", care celebrează femeile care contribuie la modelarea ecosistemului european de întreprinderi sociale și îl conectează la cultura mainstream.

Accesează link

Locul II la Social Economy Awards, categoria ”Inovare Socială” – în 2021

Modelul de economie socială dezvoltat de Fundația „Alături de Voi” România (ADV) a obținut locul II la Social Economy Awards 2021 – Premiile Europene de Economie Socială! O competiție la care au participat  118 de aplicanți, din 28 de țări. Competiția Social Economy Awards a fost organizată de Social Economy Europe – organizația de la Bruxelles care asigură secretariatul integrupului de Economie Socială de la Parlamentul European, fiind vocea celor 2.8 milioane de întreprinderi sociale din UE și partenerul strategic al instituțiilor europene privind crearea politicilor publice privind economia socială

Accesează link

Premiul ”Social Entrepreneur Of The Year” - în 2017

Premiul ”Social Entrepreneur Of The Year” acordat Angelei Achiței pentru dezvoltarea Întreprinderii Sociale UtilDeco, în cadrul programului EY Entrepreneur Of The Year, singura competiție antreprenorială globală care se derulează în mai mult de 145 de orașe din 60 de țări, acoperind peste 94% din economia globală.

Accesează link

 • 2019 – premiul I pentru proiectul WISE.travel acordat de către Gala Societății Civile în cadrul secțiunii ”Dezvoltare Economică și Socială”.
 • 2017 - Premiul special la ”Gala fondurilor structurale” acordat de către compania ”Trandafir & Associates”‬. Acest premiu este meritul unei echipe de oameni care reprezintă 9 instituții partenere care, în 2014, s-au așezat la aceeași masă și au gândit un pachet integrat de servicii sociale și de educație pentru 13.000 de copii și tineri din județele Iași și Vaslui.
 • 2016 – Premiul pentru primele 50 de grupuri specializate care s-au înscris în 2016 în Registrul Unic al Transparenței Intereselor – RUTI implementat de Guvernul României, acordat de către Violeta Alexandru, Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic.
 • 2016 – Premiul pentru ”Dezvoltarea sectorului ONG”, acordat d-nei Angela Achiței de către Fundația Star of Hope România.
 • 2015 – Premiul pentru „Business cu impact social”, acordat de către Business Days.
 • 2014 – București, Gala Fondurilor Structurale, Premiul I la secțiunea “Cu Impact INCLUS”, pentru rezultatele obținute prin derularea proiectului "Alianța pentru Dezvoltarea Economiei Sociale", de ADV România în parteneriat cu Direcția Generală Protecția Persoanelor cu Handicap - MMSF, Fundația Motivation România, D.G.A.S.P.C. Iași și Cooperativa Socială ”Il Poliedro” Italia și co-finanțat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, axa prioritară 6 ”Promovarea incluziunii sociale”.
 • 2014 – București, Gala Societatii Civile, Premiul special Dan Manoleli pentru dezvoltarea societății civile.
 • 2014 – Iași, Gala Tinerelor Valori, Premiul special pentru implicare sociala, desemnat ADV România în semn de prețuire pentru contribuția adusă la promovarea valorilor ieșene autentice.
 • 2014 – Iași, Gala Modelelor Feminine, premiul "Antreprenor economie socială” pentru activitatea Util Deco.
 • 2013 – premiul de excelență  ca model de bună practică în cadrul inițiativei ENWHP "Promovarea sănătății la locul de munca pentru angajații cu boli cronice - Sănătate publică și Muncă (PH de lucru)", la Bruxelles.

În septembrie 2013

Comisia Europeană a publicat pe propria pagină, modelul de bună practică reprezentativ pentru România pentru angajarea protejată a persoanelor cu dizabilități

Accesează link   |   Descarcă PDF

 • 2011 – Premiu special din partea Camerei de Comerț și Industrie Suceava, în semn de recunoaștere din partea comunității de afaceri din Suceava, a calității actului de implicare în societatea civilă și a valorilor fundamentale pe care le susține.
 • 2011 – Diploma de merit pentru promovarea economiei sociale prin dezvoltarea inițiativei Util Deco din partea Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale.
 • 2011 – Diploma de Onoare și Trofeul de Excelență din partea Camerei de Comerț și Industrie Iași, „în semn de recunoaștere din partea comunității de afaceri din Iași a calității actului de implicare în societatea civilă și a valorilor fundamentale pe care le susține.
 • 2010 – Premiu pentru Modelul de implicare în societatea civilă, acordat centrului ADV Constanța în cadrul Galei Premiilor Radio Constanța.
 • 2010 – Premiul I pentru Cel mai vizibil ONG și premiul I pentru Cea mai bună relație cu presa – la Târgul ONG Tg. Mureș.
 • 2009  –  Premiul pentru "Organizația anului" la Gala voluntarilor, Iași.
 • 2009 – Mențiune la Gala Societății Civile , secțiunea "Apărarea drepturilor individuale/colective" pentru proiectul "Consolidarea și replicarea serviciului de informare, consultare și asistență juridică".
 • 2008 – Mențiune la Gala Societății Civile pentru campania "Mă implic pentru tine".
 • 2008 – Premiu special de 5000 euro și consultanță specializată de afaceri pentru 3 ani de zile pentru dezvoltarea unității protejate în cadrul Competiției Intreprinderilor Sociale NESsT – ABN-AMRO 2007.
 • 2007 – Premiul II privind parteneriatele realizate cu instituțiile deconcentrate, oferit de către Instituția Prefectului Județului Iași.
 • 2007 – Premiul II privind implicarea fundației în comunitatea ieșeană oferit de către Primaria Iași – Direcția de Asistență Comunitară.
 • 2007 – Nominalizarea Campaniei "Mă implic pentru tine" la premiul Carol Davila.
 • 2007 – Nominalizare pentru cel mai bun raport anual – Forumul Donatorilor din Romania.
 • 2007 – Premiul "cel mai bun coordonator de voluntari" la Gala Voluntarilor, Iași organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany.
 • 2007 – Premiul "Organizația anului" la Gala Voluntarilor Iași organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany.
 • În data de 10 mai 2007, Petrișor Ostafie, membru în Consiliul Director al ADV România și, în același timp, beneficiar, a primit de la Majestarea Sa Regele Mihai I, componenta financiară a Premiului "Hanno R. Ellenbogen pentru Citizenship". Premiul i-a fost acordat Majestății Sale Regele de către The Prague Society și Fundația Global Panel.
 • 2007 – Premiul pentru "Cel mai tânăr voluntar" la Gala Voluntarilor Iași, organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany.
 • 2006 – Premiul pentru "Voluntarul anului" la Gala Voluntarilor Iași, organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany.
 • 2006 – nominalizare a componentei Colțul Vorbitorilor din cadrul campaniei "Mă implic pentru tine!" la Gala Oameni pentru Oameni.
 • 2006 – Mențiune specială la Gala Societății Civile pentru proiectul "Dreptul la sănătate, dreptul la educație pentru toți copii".
 • 2004 – Premiul pentru cea mai bună reflectare a activității de voluntariat oferit de Pro Vobis în cadrul concursului "Cele mai bune rapoarte anuale".
 • 2004 – diploma "Inimi de români" de la TVR pentru programul de asistență maternală.
 • 2003 – Recunoaștere natională ca model de bună practică în protecția copilului pentru "Serviciul de asistență maternală pentru copilul cu HIV", de la USAID, W.L. și ANPCA.
TOP