fbpx

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE ADV ROMÂNIA

Ultima actualizare:  1 ianuarie 2022

1. INTRODUCERE

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre priorități pentru Fundația “Alături de Voi” România (ADV România).

Avem grijă să procesăm datele dumneavoastră personale în conformitate cu principiile stabilite în legislația europeană privind protecția datelor (Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal („GDPR”).

În conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice, datele cu caracter personal reprezintă orice informație referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă, iar o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identităţii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Prezenta Politică de confidențialitate explică modul în care colectăm, gestionăm și asigurăm protecția tuturor datelor cu caracter personal furnizate, cum sunt utilizate aceste informații și ce drepturi aveți în legătură cu datele dumneavoastră personale.

Politica de confidențialitate se aplică datelor colectate prin intermediul paginilor de internet, prin intermediul formularelor de înregistrare la evenimente și cursuri, precum și altor date cu caracter personal pe care le colectam prin serviciul e-mail sau alte modalități offline și online (vizite de studiu, prezentări la care participă membrii echipei ADV).

Politica a fost elaborată în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (“Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal”) și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor) adoptat de Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene.

2. OPERATORUL DE DATE CU CARACTER PERSONAL

Fundația “Alături de Voi” România (ADV România), în calitate de operator de date, având sediul social în str. Bazinelor, nr.5, Uricani, com. Miroslava, jud. Iași, office@alaturidevoi.ro, prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), ale Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului general privind protecția datelor şi ale oricăror alte reglementări legale aplicabile.

Toate cererile privind exercitarea drepturilor persoanelor vizate vor fi adresate la următoarea adresă de email: office@alaturidevoi.ro.

Informații suplimentare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de către ADV România pot fi solicitate contactând Responsabilul cu Protecția Datelor la aceeași adresă de mail, office@alaturidevoi.ro.

3. CUM COLECTĂM DATELE

În general, intenţia noastră este să colectăm numai datele cu caracter personal care sunt furnizate în mod voluntar de către dumneavoastră prin accesarea site-urilor ADV România. Obținem date cu caracter personal prin completarea de către dumneavoastră a formularelor online, prin abonarea la newsletter, când ne trasmiteți CV-ul dvs. atunci când aplicați la un post disponibil (inclusiv de voluntar) sau prin modalități offline, atunci când vizitați ADV România. Datele colectate sunt cele minimum necesare pentru a vă putea oferi informaţii cu privire la activitatea şi proiectele noastre, la modalitatea prin care vă puteţi implica sau pentru a putea participa la evenimentele și cursurile noastre.

4. SCOPUL PRELUCRĂRII DATELOR

ADV România colectează și prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal în următoarele contexte:

În cazul în care utilizați paginile de Internet administrate de fundație

Utilizăm datele cu caracter personal colectate de la dumneavoastră în momentul accesării paginilor de Internet cu scopul de a monitoriza traficul și a îmbunătăți conținutul site-urilor. Baza legală pe care se întemeiază aceasta activitate de prelucrare a datelor constă în interesul nostru legitim de a asigura funcționarea optimă a site-urilor fundației.

Categoriile de date cu caracter personal care sunt prelucrate în acest context vizează ora și data accesării site-ului și adresa IP de la care a fost accesate site-urile.

În cazul în care vă înregistrați și/sau participați la evenimente, cursuri și vizite de studiu organizate de ADV România

Utilizăm datele dumneavoastră relevante cu caracter personal în scopul pregătirii și permiterii participării la evenimentele/cursurile/vizitele de studiu organizate de ADV România. De asemenea, baza legală pe care se întemeiază prelucrarea datelor cu caracter personal este reprezentată de executarea contractului nostru (daca dvs. v-ați înscris la eveniment) sau de interesul nostru legitim în asigurarea participării dvs. la eveniment (dacă participarea dvs. la eveniment/curs/vizită de studiu este asigurată de alta persoana, de ex., angajatorul/organizația dvs.).

În contextul evenimentelor (online și offline), precum și a cursurilor organizate de ADV România, pot fi înregistrate și publicate transmisiuni live pe canalele de social media (Facebook, LinkedIn, YouTube) și materiale audio-vizuale, fotografii (inclusiv capturi de ecran) din timpul evenimentelor – cu speakerii, organizatorii și participanții. Acestea materiale pot fi publicate pe site-urile organizației, pe conturile de social media (YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter), pot fi incluse în comunicate de presă și în articole media.

Publicul sau participanții care nu sunt speakeri nu vor fotografiați individual. Totuși, fotografii sau capturi de ecran cu aceștia pot apărea în imaginile difuzate pentru a promova evenimentele, cursurile și vizitele de studiu.

În cazul evenimentelor online, participanții care nu doresc să facă parte din activitățile de streaming și înregistrare/publicare de mai sus vor fi informați că își pot dezactiva camera video pentru a evita înregistrarea. În acest fel, fluxul video și datele lor personale nu vor apărea altor participanți. În cazul evenimentelor offline, aceștia vor fi întrebați dacă sunt de acord să apară în imagini / înregistrări și dacă nu își vor oferi acordul, nu vor apărea în imagini/video.

Vă rugăm să rețineți că evenimentele online vor avea loc folosind un serviciu de videoconferință furnizat de terți – Zoom, Microsoft Teams, care prelucrează date personale. Streaming-ul live va fi realizat pe Facebook, LinkedIn sau YouTube, care la rândul lor prelucrează date și asupra cărora nu putem avea nici un control.

Aici puteți accesa Politicile de Confidențialitate ale terților care prelucrează datele dumneavoastră atunci când participați la evenimentele organizate de ADV România - Zoom, Google, Microsoft, Facebook, LinkedIn, YouTube.

Când vă înregistrați și/sau participați la cursuri, evenimente, vizite de studiu, datele dumneavoastră sunt colectate prin intermediul formularelor de înregistrare, prin email sau prin completarea unor formulare la sediul fundației. Formularele de înregistrare online pot sunt găzduite pe propriile site-urile și prin intermediul platformelor furnizate de terți: Zoom, Google Forms sau Microsoft Forms.

Dacă vă înscrieți online, ne dați consimțământul dumneavoastră pentru a vă prelucra datele personale în aceste scopuri specifice: pregătirii și permiterii participării la evenimentele, cursurile, vizitele de studiu organizate de ADV România; implementării proiectului în cadrul căruia derulăm activitatea; partajarea listei de participanți cu trainerii/prezentatorii cursurilor/evenimentelor; publicarea de materiale audiovizuale pe conturile de social media, pe site-urile ADV România; pentru speakeri, prelucrarea și publicarea prezentărilor în vederea informării participanților despre eveniment; prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal pentru a vă invita la evenimente viitoare pe care operatorul de date le poate organiza; prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal pentru gestionarea înscrierii dumneavoastră la lista de corespondență a operatorului de date pentru organizarea viitoarelor evenimente.

Vă puteți da consimțământul printr-un act afirmativ clar, bifând căsuțele de pe formularul de înregistrare online.

Consimțământul dumneavoastră pentru aceste activități poate fi retras în orice moment:

  • pentru a vă dezabona de la Newsletter-ul ADV România, vă rugăm să faceți clic pe butonul de dezabonare din partea de jos a mesajelor sau să trimiteți un e-mail la office@alaturidevoi.ro.
  • pentru retragerea consimțământului pe care l-ați furnizat pentru alte activități, vă rugăm să contactați ADV România la office@alaturidevoi.ro

Categoriile de date prelucrate în acest context:

  • datele de contact (funcție, sex, prenume, prenume, interval de vârstă, denumirea organizației, tipul organizației, țara, orașul adresa de e-mail, numărul de telefon, domeniile de interes) ale vorbitorilor și ale participanților;
  • streaming live pe web, înregistrare video a evenimentelor, care includ imagini cu speakerii, organizatorii și participanții, precum și fotografii cu aceștia;
  • prezentări ale participanților și speakerilor, cu acordul explicit și liber al acestora.

În cazul în care sunteți abonat la newsletter-ul ADV România

De asemenea, putem utiliza datele dumneavoastră de contact cu scopul de a vă trimite, în format electronic, materiale informative cu privire la viitoarele evenimente, cursuri, activități din cadrul proiectelor, noutăți din domeniul economiei sociale, care prezintă interes pentru dumneavoastră, dar numai v-ați înregistrat la evenimente și cursuri anterioare, și, prin urmare, v-ați dat acordul în mod expres cu privire la această prelucrare.

Vă puteti retrage acordul în orice moment făcând clic pe butonul de dezabonare din partea de jos a e-mail-ului sau scriindu-ne la adresa office@alaturidevoi.ro.

Categoriile de date prelucrate în acest context sunt, în general, numele și prenumele dumneavoastră, adresa de e-mail, orașul, județul, categoria de interese pe care ni le comunicati în mod direct, de exemplu la momentul completării secțiunii de abonare disponibilă pe Pagina de internet.

În cazul în care candidați pentru ocuparea unui post în cadrul ADV România

Utilizăm datele cu caracter personal din CV-urile pe care le primim cu scopul de a evalua calificările deținute de candidați pentru a putea ocupa o anumită funcție în cadrul ADV România. Bază legală pe care se întemeiază prelucrarea constă în încheierea și executarea contractului relevant.

Categoriile de date care sunt prelucrate în cadrul relației dintre organizație si dumneavoastra vizează numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, domiciliul, date cu caracter personal incluse în CV-uri, date privind educația și formarea profesională, calificări profesionale, precum și alte date cu caracter personal care ne pot fi furnizate de către dumneavoastră în mod direct.

În cazul in care contactați sau vizitați ADV România

Utilizăm datele dumneavoastră cu caracter personal pentru a asigura securitatea sediului, activelor și personalului societății. În acest caz, baza legală pe care se întemeiază prelucrarea datelor cu caracter personal constă în interesul legitim al ADV România de a proteja sediul, activele și personalul organizației.

Categoriile de date cu caracter personal care sunt prelucrate în acest context vizează numele și alte date cu caracter personal care ne pot fi furnizate de dumneavoastră în mod direct.

În cazul în care sunteți partener contractual al ADV România

Utilizăm datele dumneavoastră relevante cu caracter personal în scopul menținerii relației contractuale cu dumneavoastră. În acest caz, baza legală pe care se întemeiază prelucrarea datelor cu caracter personal este reprezentată de executarea contractului nostru.

5. FURNIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru a putea beneficia de activitățile organizate de ADV România – evenimente, cursuri, vizite de studiu. Refuzul furnizării datelor cu caracter personal poate avea drept consecință imposibilitatea accesării evenimentelor sau participării la cursuri, vizite de studiu. Pentru activitățile de marketing direct, furnizarea datelor dumneavoastră este voluntară.

În cazul în care datele cu caracter personal trebuie comunicate de dumneavoastră în mod direct, vă rugam să furnizați toate categoriile de date cu caracter personal solicitate în scopurile menționate mai sus.

În cazul în care furnizați date cu caracter personal ale altor persoane fizice, vă rugam să le informați, înainte de dezvăluirea datelor, despre modul în care ADV România intenționează să prelucreze datele, astfel cum se prevede în aceasta Politică privind protecția datelor cu caracter personal.

6. DEZVĂLUIREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

În contextul îndeplinirii scopurilor de prelucrare, ADV România poate dezvălui datele astfel colectate către partenerii săi contractuali (de exemplu, trainerii webinariilor/cursurilor la care participați, partenerii evenimentelor la care participați), către finanțatorii și autoritățile de management ale proiectelor în cadrul cărora au loc evenimentele/cursurile/vizitele de studiu la care participați, către autoritatile publice centrale/locale, în următoarele cazuri:

  • în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru derularea activităților ADV România;
  • în cazul raportărilor trimise către auditorii de proiecte cu finanțare externă și către autoritățile de management în sistemul de management și control al fondurilor europene;
  • în cazul unor campanii organizate de către ADV România împreună cu partenerii contractuali;
  • pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea paginilor de Internet ale ADV România;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de materiale de comunicare și informare, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
  • atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege.
  1. DURATA PRELUCRĂRII

Datele cu caracter personal sunt stocate în vederea prelucrării lor pe durata necesară atingerii scopurilor de prelucrare menționate mai sus și ulterior potrivit cerințelor din politicile noastre interne și în conformitate cu cerințele legale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal încetează de îndată ce scopurile prelucrării sunt atinse, temeiurile juridice pentru prelucrarea datelor încetează, iar perioada de stocare a documentelor, prevăzuta de legislația privind arhivele naționale din România și reglementările locale ale ADV România, expiră.

  1. DREPTURILE DE CARE BENEFICIAȚI

În legătură prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal descrisă prin prezenta Politică, aveți dreptul de a solicita accesul la datele dumneavoastră cu caracter personal, rectificarea sau ștergerea acestora sau restricționarea prelucrării precum și dreptul de a vă opune prelucrărilor ulterioare, în limitele și condițiile prevăzute de lege, precum și dreptul la portabilitatea datelor. De asemenea, dacă alegeți să oferiți consimțământul dumneavoastră, aveți dreptul să-l retrageți în orice moment. În plus, aveți dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale cu caracter automat, precum și dreptul de a vă adresa instanțelor de judecată și Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate (inclusiv cu privire la modalitatea de exercitare a drepturilor indicate în această Politică), vă rugăm să vă adresați la: office@alaturidevoi.ro.

SUS