fbpx

ComEnt - Promovarea inovației în dezvoltarea întreprinderilor conduse de comunitate

ComEnt - Fostering Innovation in Community Led Enterprise Development

Finanțat de: Comisia Europeană, Programul Erasmus+

Valoare totală: 295 266 Euro

Perioada: 01.11.2021 - 01.11.2023

Coordonator: Limerick Institute of Technology

 

Parteneri:

Technological University of the Shannon: Midlands Midwest (Irlanda)

Accreditation Council for Entrepreneurial and Engaged Universities (Germania)

Archivio della Memoria (Italia)

Burgas Free University (Bulgaria)

Fundatia Alaturi de Voi Romania (România)

Communities Creating Jobs (Irlanda)

Vorarlberg University of Applied Sciences (Austria)

 

Prezentare proiect:

Acest proiect dorește să echipeze partile interesate cu cunoștințele, aptitudinile și competențele necesare dezvoltării și îmbunătățirii dezvoltării întreprinderilor dețnute și conduse de comunitate, ceea ce ar fi o abordare inovatoare pentru promovarea incluziunii sociale în rândul grupurilor marginalizate și zonelor dezavantajate din Europa. În cele din urmă, stimularea acestui tip de gândire și dezvoltarea unui corp competent de practicieni în întreaga Europă, ar duce la o creștere a acestei forme particulare de dezvoltare comunitară, care se concentrează pe întreprinderi și ocupații ale forței de muncă.

Obiective:

  1. Identificarea și reflectarea asupra exemplelor de bune practici ale unei întreprinderi comunitare de succes și determinarea factorilor critici de succes ai acestora;
  2. Dezvoltarea și sporirea cunoștințelor și competențelor cursanților cu privire la conceptele de dezvoltare locală conduse de comunitate și să aplice un cadru de împuternicire și consultativ pentru a încuraja comunitățile să devină „întreprinzătoare”.
  3. Dezvoltarea unei programe de curs și a unor resurse de predare și învățare asociate, cu un posibil accent pe: modele / abordări de întreprindere comunitară; leadership, resurse umane și management operațional în întreprinderi comunitare; cadre de guvernare / entități juridice; și finanțe.
  4. Să colaboreze cu factorii de decizie din învățământul superior și cu părțile interesate relevante din domeniul dezvoltării comunității pentru a reproduce acest program educațional inovator la sfârșitul proiectului.

Activități:

  • Rapoarte naționale și de sinteză privind stadiul actual al tehnologiei privind modelele inovatoare de dezvoltare a întreprinderilor comunitare;
  • Programa cursului și predarea / învățarea asociată;
  • Evaluare, testare și optimizare alte activități includ: activități de învățare, predare și formare vor avea loc în fazele de dezvoltare ale proiectului, când materialele cursului de învățare mixtă vor fi dezvoltate și testate de către partenerii de proiect.;
  • Conferințe locale organizare de parteneri pentru audiențe extrase din grupuri țintă ale proiectului în care vor fi prezentate și oferite oportunități pentru testarea resurselor educaționale.
  • Conferință europeană organizată de Accreditation Council for Entrepreneurial and Engaged Universities

 

SUS