fbpx

Contribuie la sustenabilitatea acestor programe!

Cum redirecţionezi 20% din impozitul pe profit al companiei?

Campania "Daruieste un Zambet" initiata de Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania.

Noi credem ca orice ajutor merita rasplatit!

Daca directionezi 20% din impozitul firmei pe profit / venit catre fundatia noastra primesti:

 • pana la 70% reducere in magazinul UtilDeco pentru peste 20.000 de produse prin platforma Charity Cash & Carry
 • pana la 70% reducere la serviciile UtilDeco de arhivare si depozitare www.depozitarhivare.ro
 • pana la 70% reducere la serviciile UtilDeco de tipografie și decorațiuni
 • pana la 70% reducere pentru toate serviciile turistice oferite de agentia noastra de turism: WISE.travel

Ce trebuie sa stii?

IMPOZITUL PE PROFIT /VENIT al oricarei companii poate fi redirectionat catre un ONG, fara nici o cheltuiala suplimentara!

Propunem:

Susțineți astfel:

 • 2 centre de zi care funcționează sub numele Clubul Tinerilor și care anual sprijină peste 150 de copii și tineri aflați în dificultate. Aceștia beneficiază gratuit de servicii sociale, educaționale și de ocupare. Detalii clubultinerilor.eu
 • Agenția de Plasare și Asistență la Locul de Muncă a tinerilor proveniți din grupuri vulnerabile. Anual în jur de 100 de persoane cu dizabilități și din categorii defavorizate beneficiază gratuit de acest serviciu. Detalii jobdirect.ro

Campania ”Zâmbet în dar!” se aplică și microîntreprinderilor conform art. 56, alin. (11)-(14) din Ordonanța de Urgență nr. 25/29.03.2018. Fundația ”Alături de Voi” România este furnizor de servicii sociale și are două servicii sociale licențiate: Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (Seria LF / 5321) și Centrul de Consiliere și Informare pentru alte persoane aflate în situații de nevoie (Seria LF/1210).

Cum? Printr-un contract de sponsorizare 

Extras din codul fiscal Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p) “Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli îndeplineste cumulativ urmatoarele conditii: – Este în limita a 5 la mie din cifra de afaceri; – Nu depaseste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Contract Sponsorizare

Contractul de sponsorizare se inregistreaza in contabilitate si se scade din impozitul pe profit / venit, datorat statului in trimestrul aferent.

 • Descarca aici Contractul de Sponsorizare
 • Il completezi cu datele firmei si-l trimiti pe adresa comenzi[@]utildeco.ro
 • Noi il returnam semnat si stampilat in 2 exemplare prin curier la adresa indicata in contract.
 1. CUM SE CALCULEAZA CEI 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT?
 • Cifra de afaceri = 5.000.000 lei
 • Profit impozabil = 20.000 lei
 • Impozit aferent acestui profit (16%) = 3.200 lei
 • 0,75% din cifra de afaceri = 37.500 lei
 • 20% din impozitul pe profit = 640 lei

Suma ce poate fi alocata Fundatiei Alaturi de Voi Romania este valoarea mai mica, respectiv 640 lei. Se poate sponsoriza cu pana la 640 lei astfel incat valoarea integrala a sponsorizarii sa fie dedusa din impozitul pe profit de plata. Astfel, impozitul pe profit de plata va fi de 2.560 lei in loc de 3.200 lei.

 1. CUM SE CALCULEAZA CEI 20% DIN IMPOZITUL PE VENIT?
 • Venituri impozabile (cifra de afaceri, etc.) = 64.000 lei
 • Impozit pe veniturile microintreprinderii cota 1% = 640 lei
 • Deducere 20% din impozit = 128 lei

Suma ce poate fi dedusa si alocata Fundatiei Alaturi de Voi Romania este valoarea de 128 lei. Se poate sponsoriza cu pana la 128 lei astfel incat valoarea integrala a sponsorizarii sa fie dedusa din impozitul pe veniturile microintreprinderii de plata. Astfel, impozitul pe venit de plata va fi de 512 lei in loc de 640 lei.

Cum redirecţionezi 3.5% din impozitul pe venit?

Pasul 1. Descarci și completezi Formularul 230 (dacă în anul precedent sau curent, ai avut venituri numai din salarii si din pensii) sau Declarația Unică (dacă în anul precedent sau curent ai realizat şi alte venituri –  din chirii, drepturi de autor, activitati agricole, profesii liberale, premii, jocuri de noroc etc.).

Pasul 2. Trimiți formularul la Administraţia Financiară de care aparţii: acest formular se depune direct sau prin poșta cu scrisoare recomandată. Pentru adresa administrației fiscale din orașul tău, te rugăm să vizitezi site-ul ANAF.

Observații:

Cei 3,5% din impozitul pe venit, pe care tu alegi să îi direcționezi Fundației ADV România nu sunt o sponsorizare sau donație privată. Prin această campanie poți darui fără să te coste nimic. În cazul în care nu redirecţionezi acest procent, banii rămân în posesia statului român.

Dacă ai alte întrebări, ne poti contacta.

Formularul 230

Dacă ai avut venituri
în 2020 doar din salarii.

Declarația Unică

Dacă ai avut venituri în 2019
din salarii + alte surse de venit,
de exemplu drepturi de autor, chirii, etc.

Poți depune formularul la ANAF chiar și online

Începând din 2019, depunerea declarației pentru a direcționa 3,5% se poate face și online, indiferent dacă ne referim la Declarația 230, respectiv a Declarației Unice.

Persoanele care au deja semnatură digitală pe site-ul ANAF pot completa online Declarația Unică sau Declarația 230 cu următoarele date:

Fundația ”Alături de Voi” România

Cod fiscal 14545164

Cont bancar (IBAN): RO 32 RZBR00000600 12720203

Persoanele fizice își pot face username pe site-ul ANAF, în Spatiul Privat virtual în felul următor:

Modul de utilizare a Spațiului Privat virtual

Un tutorial în format PDF, privind modul de înregistrare și de utilizare a Spațiului Privat Virtual poate fi găsit și la acest link.

SUS