fbpx

SEEDing - Enterprising for Tomorrow

Proiect finanțat de: Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021

Contract de finanțare: 2022/360132

Valoare totală: 205 493 EUR

Cofinanțare: 10%

Perioada: 1 iunie 2023 – 30 aprilie 2023

Coordonator: ADV România - Fundația Alături de Voi România

Parteneri: Unikum Aktiv AS, Ateliere Fara Frontiere, Social Finance Association (SFA), RISE Romania

 

Despre proiect:

Obiectivul proiectului "SEEDing - Enterprising for Tomorrow" este de a crește competitivitatea a minim 100 de întreprinderi sociale din România, cu precădere din TIC și industria verde.

Obiective specifice:

  1. Dezvoltarea de competențe în economia circulară, tehnologii informatice (ICT) și finanțare socială pentru cel puțin 500 de persoane care lucrează în întreprinderi sociale sau organizații ce activează în sectorul economiei sociale din România.
  2. Consolidarea parteneriatelor responsabile între entitățile economiei sociale, mediul de afaceri, autoritățile publice și universități în cadrul clusterului „Acceleratorul de Întreprinderi Sociale”
  3. Transfer de know-how în domeniul economiei circulare - de la întreprinderile sociale din Norvegia la sectorul economiei sociale din România.
  4. Maparea sectorului de economie socială și a nevoilor întreprinderilor sociale din România, în contextul transpunerii Planului de Acțiune European pentru Dezvoltarea Economiei Sociale, aprobat în decembrie 2021 de Comisia Europeană.

 

Activități și rezultate:

  • 90 de start-up-uri (întreprinderi sociale) vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea competențelor de afaceri (formare, coaching, mentorat etc)
  • 3 programe de formare (economie circulară; finanțe sociale și responsabilitate socială corporativă; TIC)
  • 5 webinarii (modele de afaceri, inovare ecologică, economie circulară, internaționalizare, responsabilitate socială corporativă (CSR)
  • Business matchmaking event (economie circulară și TIC)
  • 2 vizite de studiu (1 vizită în Norvegia și 1 vizită în România)
  • Harta virtuală a întreprinderilor sociale
TOP