fbpx

Identifică Valoarea

Proiectul ”Identifică valoarea!” implementat de către Fundaţia “Alături de Voi” România şi partenerul său în proiect – Fundaţia „Ecoul Cernobîlului” din Republica Moldova, în perioada aprilie 2011 – octombrie 2012, și-a propus să dezvolte, în baza principiului cooperării transfrontaliere, premizele pentru dezvoltarea economiei sociale în Moldova, prin înființarea unor servicii de terapie vocațională pentru 40 de tineri cu dizabilități. Practic, s-au replicat la Fundația ”Ecoul Cernobîlului” din Chișinău, 2 ateliere de terapie vocațională – calculatoare și legătorie manuală, dezvoltate de ADV România din anul 2004 în centrele sale din Iași, Constanța și Tg. Mureș.

Proiectul a beneficiat de un buget de 147.470 euro, fiind cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, prioritatea 3Promovarea activităților people to people”, măsura 3.1 Sprijin pentru administrația locală și regională, pentru societatea civilă și comunitățile locale.

Proiectul a vizat două mari arii de intervenție:

  • Înființarea a 2 ateliere de terapie vocațională în domeniile IT și legătorie manuală în cadrul Fundației ”Ecoul Cernobîlului” din Chișinău, R. Moldova, prin care s-a asigurat asistarea prin terapie vocațională a 40 de tineri cu dizabilități din R. Moldova.
  • Dezvoltarea de abilități vocationale în rândul a 40 de tineri cu dizabilități din cadrul Fundației ”Ecoul Cernobîlului” din Chișinău, R. Moldova prin transfer know how de la aplicant la partener, schimburi de experiență între beneficiarii aplicantului și cei ai partenerului, derularea în comun a unei tabere de creație pentru beneficiari din ambele țări, crearea unei rețele transfrontaliere formată din tineri cu dizabilități beneficiari ai aplicantului și partenerului.
  • FINANȚATORUniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013
  • PARTENERIFundaţia „Ecoul Cernobîlului” din Republica Moldova
  • PERIOADA DE IMPLEMENTAREaprilie 2011 – octombrie 2012
  • VALOARE PROIECT147.470 euro
  • IMPACTConsiderăm că prin intermediul proiectului ”Identifică valoarea!” am investit în identificarea valorii tinerilor cu dizabilități care au intrat în program, prin replicarea unui serviciu care avea succes în România dar care nu exista în Chișinău și care a avut ca scop integrarea socială și profesională a acestora. Faptul că cele două ateliere din Chișinău și-au continuat activitatea și după finalizarea proiectului reprezintă cea mai bună dovadă a utilității acestui proiect și a nevoii tinerilor de a-și petrece timpul liber într-un mod plăcut și util și de asemenea, pune în evidență dorința lor de dezvoltare a atelierelor la nivelul celor pe care le-au văzut la Iaşi.
  • CATEGORY
TOP